Komisija za delo s članicami

»Biti gasilec, pomagati v nesreči, biti močan in pogumen …« je dolgo veljalo za »moško zadevo«. A vendar že dolgo drži, da smo po vključenosti žensk v gasilska društva med prvimi v Evropi.
Leta 2008 je v našem društvu z delom pričela Komisija za delo s članicami. Število članic se je skozi leta spreminjalo, in sicer od 5 do 14, trenutno pa nas aktivno deluje 9.

V okviru Komisije za delo s članicami pri GZ Hrastnik poteka sodelovanje med društvi in vsako leto eno izmed njih organizira srečanje članic. V okviru slednjega poteka izobraževanje, izvajajo se delavnice, članice imajo možnost druženja in izmenjevanja izkušenj. Prav tako vsako leto eno društvo pripravi operativno vajo za članice, na kateri aktivno sodelujemo. Članice PGD Hrastnik smo se udeležile tudi številnih strokovnih ekskurzij – Izobraževalni center za zaščito in reševanje RS na Igu z ogledom Tehniškega muzeja v Bistri, obisk PGD Zrkovce in PGD Pobrežje z ogledi znamenitosti Maribora, obisk Gasilske brigade Koper ter ogled Luke Koper in Strunjanskih solin.

Vključujemo se tudi v aktivnosti Komisije za delo s članicami Zasavske in Posavske regije – pohod članic v Turje, na Kopitnik in Gore, orientacijski pohod v Šentlambertu nad Zagorjem, Perkmandeljčev pohod skozi Savski rov, vsakoletna srečanja na okroglih mizah v Raki, na usposabljanjih in delavnicah v Preboldu, v Čečah in na Dolu, kjer smo gostili tudi drugo poklicno gasilko, Suzano Anžur.

Vsako leto se aktivneje vključujemo v delo našega društva. Sodelujemo v Komisiji za starejše gasilce, pomagamo Komisiji za delo z mladino pri pripravah in spremstvu na različna tekmovanja, ob 30. obletnici DMG OŠ NHR Hrastnik pa smo pomagale pri pripravi razstave vseh priznanj in pokalov, ki je bila na ogled v šolski avli.

Aktivno sodelujemo na operativnih vajah članov, na izobraževanjih, različnih tekmovanjih članov in članic ter pri vseh drugih delovnih nalogah v društvu, z izjemo intervencij. Posebej pa se trudimo prispevati k urejenosti gasilskega doma, na pomoč priskočimo ob praznovanjih in srečanjih, ter ob takšnih priložnostih vedno poskrbimo tudi za »kaj sladkega«.

Uporabljamo piškotke

Za boljšo uporabniško izkušnjo in merjenje obiskanosti uporabljamo piškotke. Sledenje lahko zavrnete in nadaljujete obisk strani. Več o piškotkih in varovanju podatkov.