Možnost pozebe

Zaradi možnosti pozebe izjemoma dovoljeno kuriti v sadovnjakih in vinogradih

V prihodnjih dneh obstaja možnost pozebe, zato je v sadovnjakih in vinogradih izjemoma dovoljeno kurjenje za preprečevanje pozebe, za kar ni potrebno pridobivati nobenih posebnih dovoljenj, prav tako ni potrebna organizacija požarne straže.

Izjema ob prepovedi kurjenja v naravnem okolju velja tudi za aktivnosti za zatiranje prenamnoženih populacij insektov in bolezni gozdnega drevja, če tako odredi organ, pristojen za gozdove.

Za vse ostale namene prepoved kurjenja še vedno velja.

Poveljnik štaba CZ občine Hrastnik Tomaž Sihur je zaradi možnosti pozebe z zgoraj omenjenimi izjemami dopolnil Odredbo o prepovedi kurjenja v naravnem okolju na območju Občine Hrastnik.

Prepoved uporabe odprtega ognja v naravnem okolju na območju občine Hrastnik pa medtem še vedno velja, saj je v času epidemije koronavirusa nujno, da naših reševalcev ne izpostavljamo dodatnim nevarnostim ter zagotavljamo nemoteno delovanje gasilskih društev in drugih enot za zaščito in reševanje.Uporabljamo piškotke

Za boljšo uporabniško izkušnjo in merjenje obiskanosti uporabljamo piškotke. Sledenje lahko zavrnete in nadaljujete obisk strani. Več o piškotkih in varovanju podatkov.